5 rode vlaggen tijdens een sollicitatiegesprek! Wanneer weglopen?

Jacinta /

3 minuten

Heb jij een sollicitatiegesprek in het vooruitzicht? Waarschijnlijk bereid jij je goed voor op het gesprek, aangezien jij een goede indruk wilt achterlaten om die toffe baan te scoren! Maar worden er tijdens het gesprek vragen gesteld waarbij jij je niet helemaal op je gemak voelt, is jouw interviewer super onbeleefd of stelt het bedrijf bizarre eisen? Hoe graag jij die baan ook wilt, het is belangrijk om te beseffen dat je aan jezelf moet denken. Je wilt je wel prettig voelen op je werk.

Herken jij de rode vlaggen tijdens een sollicitatiegesprek? Weet wanneer je weg moet lopen of rennen! Zelfs als je die baan echt heel graag wilt.

 

Wat zijn 5 rode vlaggen tijdens een sollicitatiegesprek?

1. Er is een hoog personeelsverloop

Werknemers zijn de basis van een bedrijf. Blije werknemers zijn productiever en gemotiveerder. Als een bedrijf gelukkige werknemers heeft blijven ze lang(er) voor dat bedrijf werken. Indien het een komen en gaan is van werknemers bij een bedrijf en hierdoor niet groeit, is het beter om eerst even na te gaan wat de factoren zijn van dit verloop. Er zou sprake kunnen zijn van een slecht management, een gebrek aan groeimogelijkheden, een slechte werkcultuur of iets ergers zoals intimidatie of discriminatie. Als je ziet dat het bedrijf steeds met dezelfde vacature adverteert, let dan extra goed op tijdens het sollicitatieproces.

 

2. De interviewer is onvoorbereid of niet geïnteresseerd

Zit jij helemaal klaar voor het gesprek en ben jij op tijd? Weet jij van alles over het bedrijf, wat de verantwoordelijkheden zijn van de functie en heb jij vragen paraat? Net zoals jij je voorbereid op een gesprek, bereid de interviewer zich hier ook op voor. Het sollicitatiegesprek is ervoor om te zien of jij wel een fit bent voor het bedrijf, maar andersom geldt dit ook. Het is hartstikke slordig als een interviewer te laat komt, jouw cv niet heeft bekeken, niet eens precies weet wat de functie inhoudt of jou de functie al geeft na één gesprek. Als de interviewer dan ook nog eens ongeïnteresseerd is door niet te luisteren, je niet eens aankijkt of alleen maar over zichzelf praat, dan is het wel duidelijk dat je weg moet lopen.

 

3. Er is nauwelijks iets te vinden over het bedrijf (of juist alleen maar slechte berichten)

Ter voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek kan het zijn dat jij op internet of Social Media naar informatie over het bedrijf hebt gezocht. Tegenwoordig zijn de meeste bedrijven wel online actief, waardoor er genoeg te vinden is. In het geval van één of twee slechte reviews (afhankelijk van het totale aantal), hoeft dit natuurlijk niet direct negatief te zijn. Maar als er echt helemaal geen informatie beschikbaar is over het bedrijf, of geen update op Social Media en heel veel slechte reviews van voorgaande werknemers, dan is het bedrijf niet de tijd en moeite waard. Je kunt uiteraard altijd van tevoren eventjes contact opnemen of hier een reden voor is. Indien het antwoord dan vaag blijft weet je genoeg.

 

4. De interviewer zelf is niet tevreden met zijn baan

Als jij aan de interviewer vraagt wat hij of zij zelf leuk vindt aan het werken voor het bedrijf, dan hoop je natuurlijk dat er een leuk antwoord komt. Indien de interviewer deze niet direct kan beantwoorden of erg twijfelt over zijn antwoord, dan kan dit duiden op ontevredenheid over het bedrijf van zijn kant. Dit is dan natuurlijk één persoon, dus indien de gelegenheid zich voordoet, stel dezelfde vraag aan andere medewerkers van de afdeling. Probeer erachter te komen hoe de werkcultuur is van het bedrijf.

 

5. Het bedrijf kent de term ‘work-life balance’ niet

Het kan voorkomen dat de interviewer zegt dat hard werken in het bedrijf wordt gewaardeerd. Indien dit drie tot vier keer wordt benoemd zou overwerken wel eens de norm kunnen zijn in plaats van uitzondering. Voor hun is hard werken de enige manier van werken en hier wordt dan ook de nadruk op gelegd tijdens het sollicitatiegesprek. Hard werken is prima, maar je weet niet wat er bij dit bedrijf onder hard werken wordt verstaan. Als je akkoord gaat met dit hard werken beleid, ben je gebonden aan een overwerk cultuur. Dus trap er niet!

Ben jij wel eens weggelopen tijdens een sollicitatiegesprek?

OOK INTERESSANT