5 tips voor het zoeken van werk

Robin /

2 minuten

5 tips voor het zoeken van werk

Onze 5 tips voor het zoeken van werk

Misschien ben je net afgestudeerd of heb je gewoon al een tijdje niet naar een nieuwe baan gezocht. Alle reden om je hier weer even in te verdiepen. Grote kans dat je bijvoorbeeld je cv of LinkedIn profiel niet helemaal up-to-date hebt gehouden als je al een baan hebt, laat staan dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Herkenbaar? Wij helpen je graag weer even op weg bij het zoeken van werk!

 

1. Je online ‘presence’

Online vindbaarheid is een eerste stap. Zorg ervoor dat het plaatje over jou compleet, eerlijk en interessant is. En een goed begin is het halve werk. Heb je dit op orde? Dan wordt de kans groter dat je voor een sollicitatie wordt uitgenodigd, óf dat je zelfs gevonden wordt door recruiters. Dat zou al helemaal mooi zijn! Maar JUSTIN, hoe dan?! Nou, dat leggen we jou graag uit in onze blog over het ultieme Linkedin profiel.

 

2. De zoektocht

Wanneer jouw online presence op orde is, ga je natuurlijk op zoek naar je droombaan. Maar hoe ziet die er dan precies uit? Stel jezelf als eerste de vraag wat je allemaal wel en niet zou willen, zowel in je werk als bij je werkgever. Weet je heel goed wat je wilt? Ga dan op zoek naar bedrijven om direct bij te solliciteren. Als je nog niet zo goed weet wat je zou willen, schrijf je dan in bij één of meerdere bureaus en zoek via vacaturesites naar geschikte jobs. Hoe meer je er leest, hoe meer je komt te weten wat er allemaal wordt aangeboden en wat je wel en niet wilt.

 

3. Open sollicitatie

Veel mensen denken dat een open sollicitatie geen zin heeft. Het bedrijf heeft geen vacatures open staan, dus waarom zouden ze mij aannemen? Toch? Niet helemaal juist. Het komt regelmatig voor dat bedrijven geen vacature op hun website hebben staan, maar wel op zoek zijn naar personeel. Misschien omdat ze nog in een vroege fase zijn en eerst checken of ze een functie intern kunnen invullen. Ook kan het zijn dat een bedrijf werft via een bureau of via jobboards en dat ze niet zelf een vacaturepagina hebben. Dus, wees niet verlegen maar trek die stoute schoenen aan. Schrijf een killer-motivatiebrief en laat weten waarom jij dé nieuwe aanwinst bent van jouw droomwerkgever. Wie weet zit je er over een paar weken wel.

 

4. Motivatiebrief?

Er bestaat veel discussie over of een motivatiebrief nog wel van deze tijd is. Door onze mobiliteit, het snelle schakelen en de opkomst van social media en apps is recruitment heel erg veranderd de afgelopen jaren. En deze verandering zal alleen maar verder gaan. Wij vinden dit een dermate belangrijk onderwerp dat we ook hier een blog aan hebben geweid. Het is namelijk in veel gevallen zeker nog de moeite om een motivatiebrief te schrijven. We vertellen jou wanneer je wel of geen motivatiebrief zou moeten schrijven én we geven je gelijk wat tips voor een goede brief!

 

5. Blijf op de hoogte

Zoals aangegeven verandert de wereld van recruitment continue. Zorg dat je zo nu en dan de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten houdt. Zo is het tegenwoordig verstandig om regelmatig een cursus te volgen en jezelf bij te scholen.

Natuurlijk zijn er ook diverse persoonsgebonden tips. Benieuwd naar die voor jou? Neem contact op met een van de recruiters van JUSTIN!

OOK INTERESSANT