Hoe kun jij jouw kans op een baan vergroten?

Jacinta /

2 minuten

Hoe kun jij jouw kans op een baan vergroten?

Zoek jij een nieuwe baan? Wil dit om de een of andere reden (nog) niet lukken? Stromen de uitnodigingen nog niet binnen? Super vervelend en om gek van te worden! Hoe kun jij de zoektocht naar een nieuwe baan aanpakken? Volg onze tips om jouw kans op een baan te vergroten en bemachtig die toffe job. Go you!

Wat voor baan wil jij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat jij op banenjacht gaat, is het belangrijk om te weten wat jij wilt en wat jij kan. Waar zie jij jezelf over 5 jaar, wat is jouw droombaan en hoe kun jij hier komen? Maak dit eens concreet voor jezelf en zet dit op een rijtje. Wat moet jij ervoor doen om hier te komen? Heb jij al de juiste skills voor jouw droombaan? Zo niet, dan wordt het tijd dat jij aan jouw competenties gaat werken. Zo ja, doe dan wat met deze skills! Zoek gericht een baan waar jij jouw skills kunt gebruiken. Richt je niet op andere banen die je eigenlijk helemaal niet wilt. Tuurlijk, als de nood voor een nieuwe baan hoog is neem je alle soorten banen aan. Maar dan zul jij op den duur toch weer naar iets anders gaan zoeken.

Een nieuwe baan in (economisch) moeilijke tijden?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in een periode waarbij de banen niet echt voor het oprapen liggen? Dan kan de jacht naar een nieuwe job moeizamer gaan. Heb jij momenteel wel een baan en is het niet noodzakelijk om van job te switchen? Dan kun jij het best nog even bij je huidige baan blijven. Heb jij helemaal geen baan meer? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan! Er zullen altijd bedrijven zijn die nieuw personeel zoeken, ook in tijden van crisis. Zoek uit waar die bedrijven naar op zoek zijn. Benadruk waarom jij de juiste kandidaat bent en hoe jij het bedrijf verder zou kunnen helpen. Hierbij is het belangrijk dat jij jouw sterke punten kent en kunt uitleggen hoe jij deze gaat inzetten. Wees origineel en denk outside the box voor de beste kans op een baan!

Wees online aanwezig

Naast dat jij zelf actief op zoek bent naar een nieuwe baan, moet je er ook voor zorgen dat bedrijven jou kunnen vinden. De beste manier is om online vindbaar en zichtbaar te zijn op een professioneel netwerk zoals LinkedIn. Dit is jouw online visitekaartje. Vermeld al jouw skills en competenties. Zo kunnen recruiters jou makkelijker vinden. Ook krijg jij dan regelmatig een update van LinkedIn met vacatures die jouw skills bevatten. Onlangs hebben wij ook een artikel geschreven over hoe jij jouw cv en LinkedIn kunt pimpen! Zodra jij jouw LinkedIn profiel hebt aangepast, ben je er nog niet. Blijf actief op LinkedIn, reageer op berichten en deel deze. Zo word en blijf  jij zichtbaar.

PS Een groot deel van de werkgevers scant jouw social media. Dus zet jouw andere social media kanalen op privé of verwijder gênante foto’s.

OOK INTERESSANT