Thuisblijvers: Wat te doen tegen verveling?

Jacinta /

4 minuten

Aangezien we met zijn allen massaal thuis zitten (een aantal dappere uitzonderingen daargelaten), vallen er ineens een hoop activiteiten weg uit je leven om te doen. Waardoor jij je dus thuis moet zien te vermaken. Gelukkig zijn er een hoop dingen te doen voor de thuisblijvers tegen verveling. Zowel op persoonlijk vlak als op werkvlak en kun jij jezelf alsnog blijven ontwikkelen.

De ultieme 25 tips tegen verveling voor thuisblijvers!

 

1. Selfcare

Zorg dat je deze dagen goed voor jezelf zorgt, eet je fruit en je groente elke dag. Werk aan je weerstand, verwen jezelf en wees lief voor jezelf, bouw een badschuim fort (als je een bad hebt), etc.

2. Home-workouts

Ondanks dat sportscholen en sportverenigingen gesloten zijn en buitensporten in groepen geen mogelijkheid is, zijn er nog andere manieren om aan je beweging te komen. Doe gewoon thuis lekker je workout, op Youtube zijn er zat filmpjes te vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg sportapps die je kunt downloaden om aan je beweging toe te komen. Jij als fitgirl/fitboy in spe zal dan helemaal summerproof zijn voor zomer 2020 (en anders zomer 2021 who knows?!).

3. Heel Holland bakt en kookt

Aangezien je nu toch tijd over hebt, kun je het smoesje ‘geen tijd voor koken’ niet meer gebruiken. Dus sla die kookboeken open, speur het internet en social media af voor nieuwe recepten en ga lekker de keuken in. Juist nu is het tijd om nieuwe recepten uit te testen!

Mocht dit finaal mislukken en ben je écht geen keukenheld, dan kun je altijd nog alle restaurants van Thuisbezorgd sponsoren.

4. Leer een nieuwe taal

Heb je ook altijd al een taalcursus willen doen? Wellicht dat je er momenteel niet zoveel aan hebt, maar voor een later moment is het zeker wel nuttig. Nu is het juiste momentos!

5. Boekenworm

Lezen is ook zo’n activiteit waar de meeste mensen echt tijd voor moeten maken (de Donald Duck en andere blaadjes niet meegeteld) en beschouwen dit als een typisch vakantie tijdverdrijf. Nouja, nu heb je wellicht tijd over dus kun je eindelijk al je boeken lezen die je nog hebt liggen!

6. Podcasts luisteren

Spotify heeft méér dan duizend podcasts. Daar ben je dus wel eventjes zoet mee. Daarnaast zijn er op internet talloze playlists met de beste aanraders voor podcasts.

7. Netflix en Videoland uitspelen

Nog zo’n medium wat ontzettend veel content bevat. Netflix en Videoland staan namelijk vol met films en documentaires. Ook hiervoor kun je op internet tips vinden.

8. Thuisbioscoop

Helaas dat we niet meer naar de bioscoop kunnen, maar gelukkig is er, naast Netflix en Videoland, ook nog Pathé Thuis. Via deze app kun je tegen een vergoeding onder andere nieuwere films kijken op zowel je smartphone als tv.

9. Dé Grote Lenteschoonmaak

Inmiddels is de lente ook weer aangebroken, waar we momenteel even niet warm van worden omdat we toch binnen zitten. Maar we kunnen wel de grote lenteschoonmaak doen. Voordat je begint, lees eerst even ons artikel over dé grote lenteschoonmaak om optimaal voorbereid te zijn!

10. Kast uitmesten

Aanvullend aan deze lenteschoonmaak, kun je meteen even je kledingkast uitmesten. Berg je winterkleding op, want de meesten zitten toch alleen maar binnen 😊, schuif alle kleding aan de kant die je niet meer gaat dragen en leg alles netjes weer terug. De kleding die je niet meer gaat dragen kun je weer verkopen of doneren aan goede doelen.

11. Je pc/laptop/mobiel opruimen

Laptop, pc, harde schijven, tablet, je smartphone, deze staan waarschijnlijk vol met documenten, foto’s en apps. Kijk deze eens allemaal na, verwijder wat niet meer nodig is en verplaats documenten/foto’s die je wilt bewaren naar een harde schijf of de cloud.

12. Huis herdecoreren

Maak jouw eigen vt-wonen show en herdecoreer jouw kamer/huis. Een nieuw kloddertje verf hier, nieuw behang daar, een nieuwe stoel, een andere indeling van de woonkamer, etc.

13. Visualiseren en dromen

Ondanks dat reizen voorlopig niet mogelijk is, kan er uiteraard altijd gevisualiseerd en gedroomd worden. Herleef oude reizen door foto’s te bekijken, of maak een visual board en plak daar artikelen op over mooie reizen uit reistijdschriften. Doe inspiratie op uit tijdschriften of van het internet. Als er geen tickets kunnen worden geboekt, dan maar dromen toch?

14. Spelletjes

Denk dan vooral aan die oude bordspellen en aan puzzels! Maar ook aan oude computerspelletjes zoals Pokémon en the Sims.

15. Update je cv / LinkedIn

Door het virus is de economie in elkaar gezakt en met ingrijpende gevolgen. Dan is dit júist de tijd om je cv te updaten en je LinkedIn op te schonen! Zit jij tijdelijk zonder werk? Antenna schreef een artikel over hoe je dat eventuele gat in je cv het beste kunt oplossen.

16. Goals

Schrijf op wat jouw doelen zijn en wat jij wilt bereiken, dit kan zowel over het werk gaan als persoonlijk. Daarna schrijf je wanneer je dat doel wilt behalen en hoe je daar wilt komen. Deze doelen kun je eventueel ook nog opdelen in subdoelen, zodat het wat behapbaarder is.

17. Organiseer je foto’s

Als jij stap 11 al hebt uitgevoerd, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al langs jouw foto’s gegaan. Maar hoe vaak bekijk jij al jouw foto’s? Hoe leuk is het om foto’s van die ene vakantie in een fotoboek te hebben, of in lijstjes aan de muur?

18. Leer een nieuwe skill

Deze kan ook over zowel werk als persoonlijk gaan. Heel veel entrepeneurs en coaches bieden nu gratis trainingen en cursussen aan via social media en de meeste zijn gratis. Staat ook goed op je cv.

19. Borreltijd!

Waarschijnlijk heb je hier en daar al de foto’s voorbij zien komen op je social kanalen. Aangezien er natuurlijk niet geborreld kan worden met collega’s en vrienden, wordt dit gedaan via videobellen of de app Houseparty. Net zo gezellig!

20. Bucketlist

Maak een bucketlist en categoriseer deze in persoonlijk, reizen of eventueel andere categorieën. Super leuk om na een jaar weer op terug te kijken hoeveel je er gehad hebt.

21. Braingames

Het binnen zitten en Netflixen bevordert ons brein niet heel erg. Blijf deze daarom trainen aan de hand van een kruiswoordpuzzel, sudoku of andere braingames.

22. Tuinieren / balkon

Het is lente! Duik dus lekker je tuin (of je balkon) op om deze eens flink onder handen te nemen. Zo heb jij een prachtig(e) tuin/balkon en het is best een goede workout!

23. Crea bea

Ontdek je creatieve kant. En dan hebben we het niet per se over tekenen of schilderen, maar het binnen zitten vraagt van iedereen om in oplossingen te denken.

24. ZEN

Probeer je rust te vinden, ook al zit je zowat opgesloten in je huis. Accepteer de situatie en probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Daarnaast zijn er zat meditatie apps te vinden voor je telefoon.

25. Haal een frisse neus

Als dit buiten niet kan, ga dan lekker in de tuin zitten of op je balkon of gooi het raam open!

OOK INTERESSANT