De sleutel voor een succesvolle salarisonderhandeling!

Jacinta /

3 minuten

De sleutel voor een succesvolle salarisonderhandeling!

Of je nu een aanbod hebt gekregen voor een nieuwe baan, of bij jouw huidige functie een salarisverhoging wilt vragen, weten hoe je moet onderhandelen is een waardevolle skill. Het vergt oefening en een goede voorbereiding om dit goed uit te kunnen voeren. Wil jij een eerlijke vergoeding voor het werk dat jij verricht en weet jij dat je eigenlijk meer waard bent dan het salaris wat je nu krijgt? Lees dan zeker de volgende tips voor een succesvolle salarisonderhandeling!

5 tips voor een succesvolle salarisonderhandeling

1. Doe marktonderzoek

Weet wat het marktconform salaris is voor iemand met jouw functie, verantwoordelijkheden en ervaring. Hoe kun je dit nu opzoeken? Je kunt dit navragen bij recruiters, aangezien zij vaak de meest up-to-date informatie hebben. Check meerdere vacatures met die functie en vergelijk de salarissen. Of ken jij mensen met dezelfde functietitel en die ongeveer net zoveel ervaring in die functie hebben als jij? Gebruik in ieder geval meer dan één bron voor jouw marktonderzoek. Zo kun jij beter bepalen wat een redelijk salaris voor jou is om te vragen. Neem het gemiddelde van de bedragen waar jij onderzoek naar hebt gedaan. Als jij jouw gewenste salaris namelijk op één bron baseert, zou dat wel eens verkeerd kunnen uitpakken.

 

2. Wat ben jij waard?

De eerste stap om te bepalen wat voor salaris jij wenst, is om te weten wat jij waard bent en hoe je dit kunt rechtvaardigen. Maak een lijst met alle redenen waarom jij een hoger salaris waard bent. Zijn er specifieke prestaties die jij wilt vermelden of welke problemen jij hebt opgelost? Heb jij kosten kunnen reduceren, productiviteit verhoogd, bepaalde processen kunnen verbeteren, etc? Of heb jij meerdere jaren ervaring of skills die jou onderscheiden van de rest?

Indien jij dit allemaal hebt genoteerd, heb je een duidelijker beeld van welk bedrag jij zou kunnen vragen. Zo kun jij dit met zelfvertrouwen en vastberadenheid opnoemen tijdens de salarisonderhandeling.

3. Noem een specifiek bedrag

Als aan jou wordt gevraagd wat jouw salarisverwachting is, geef dan een concreet getal. Waarom? Als jij een salarisrange geeft en het hoge getal is wat je eigenlijk wilt verdienen, zal de werkgever waarschijnlijk toch voor het lage getal gaan omdat je hebt aangegeven dat je daar ook vrede mee hebt, ondanks het getal wat je eigenlijk echt in je hoofd had.

Daarnaast kan het ook een beeld geven dat jij niet goed weet wat je wilt en dat je de werkgever de beslissing laat nemen. Bedenk dus van tevoren één bedrag. Dit is een bedrag tussen het minimale salaris dat marktconform is en waar jij akkoord mee zou gaan, en het maximale ideale bedrag waarvan jij weet dat het eigenlijk te hoog is voor jouw ervaring en skills.

4. Probeer altijd te onderhandelen

Probeer altijd te onderhandelen, ongeacht voor welke functie je gaat solliciteren. Je kunt het op zijn minst proberen. Het is echt niet zo dat ze dan ineens het aanbod intrekken, alleen maar omdat jij probeert te onderhandelen voor een beter salaris. Je krijgt niet wat je wilt als je er zelf niet naar vraagt, dus wees moedig!

 

5. Blijf bescheiden en positief

Een salarisonderhandeling is eigenlijk gewoon een gesprek waarbij jij communiceert over jouw waarde tegen een werkgever. Je hoeft natuurlijk niet op te scheppen of arrogant te zijn. Het is simpelweg het rechtvaardigen van welk salaris jij waard bent. Wanneer jij het gesprek positief ingaat, zal dit alleen maar jouw kans bevorderen op een positief resultaat.

Heb jij wel eens een salarisonderhandeling gehad? Of ga jij liever voor andere secundaire voorwaarden? Check dan ook zeker de 5 onverwachte voorwaarden voor werknemers!

OOK INTERESSANT