Hoe scoor jij een nieuwe baan in 2021? Dit is wat jij moet weten!

Jacinta /

3 minuten

Hoe scoor jij een baan in 2021?

Of je momenteel zonder werk zit en een nieuwe baan zoekt, of van plan bent je huidige functie te verlaten, solliciteren in 2021 is in veel opzichten grotendeels veranderd. Waarbij veel bedrijven een vacaturestop hebben ingelast, zijn er ook bedrijven die juist in het werk omkomen en waarbij de vraag naar medewerkers is gestegen. Kortom, het is zeker niet onmogelijk om een nieuwe baan te scoren in 2021!

Hoe is de sollicitatieprocedure in 2021 veranderd ten opzichte van voorgaande jaren?

Uiteraard is het grootste verschil dat bijna alles nu op afstand gaat. Bijna alles vindt online plaats. Het traditionele sollicitatieproces waarbij je normaal gesproken langs het bedrijf gaat voor een sollicitatiegesprek, zal bij steeds meer bedrijven plaatsmaken voor het virtuele sollicitatiegesprek. Daarom zijn jouw cv, online aanwezigheid en virtuele sollicitatievaardigheden belangrijk om jou aan je volgende droombaan te helpen. Aangezien het even wennen kan zijn dat je vanaf een afstand solliciteert, hebben wij ook een informatieve video gemaakt over de do’s & dont’s van een virtueel sollicitatiegesprek! Het is belangrijk dat jij jezelf goed kunt uitdrukken in woorden, aangezien de interviewer jouw lichaamstaal niet meer kan lezen. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt.

4 belangrijke tips voor het vinden van een nieuwe baan!

 

1. Val op als werkzoekende in een wereld waar bijna alles online gaat!

Zorg dat je online aanwezig bent en jezelf goed profileert. Er is geen beter online platform voor professionals en werkzoekenden dan LinkedIn! Het is namelijk dé nummer 1 website waar online netwerken plaatsvindt. De recruiters en hr managers van de tofste bedrijven zijn hier aanwezig om duizenden profielen per dag te checken op zoek naar interessante kandidaten. Maar alleen door het aanmaken van een profiel, vliegen de banen niet naar je toe. Je moet zelf actief en betrokken zijn. Zorg dus dat werkgevers jou kunnen vinden door actief te zijn op dit platform. Neem jouw profiel eens onder de loep, heeft het een opfrisser nodig? Vergroot je kans op een baan door je LinkedIn profiel te pimpen. Zie het als je online cv en laat zien wat je in huis hebt!

2. Kijk naar booming vakgebieden!

Kijk vooral ook naar vakgebieden die door blijven groeien. Het kan namelijk het overwegen waard zijn om naar functies te kijken waar je ‘normaal gesproken’ niet naar zou kijken. Dit zou kunnen betekenen dat je naar andere vakgebieden moet kijken en naar functies gaat zoeken waarbij jij je waarschijnlijk (gedeeltelijk) voor zou moeten omscholen door nieuwe skills te leren.

Denk aan de volgende booming vakgebieden:

– E-commerce

– Klantenservice

– Sales

– IT

– Software

– Logistiek

3. De locatie van een baan wordt minder belangrijk.

In een wereld waar bijna alles online gaat, komen veel voordelen kijken. Factoren zoals locatie en woon-werk afstand zal steeds minder een rol spelen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Hoewel je misschien niet direct denkt aan een job bij dat ene toffe bedrijf aan de andere kant van het land omdat de afstand gewoon te groot zou zijn, kun je, nu werken op afstand meer norm is dan uitzondering, op zoek gaan naar bedrijven die openstaan voor werken op afstand.

In feite zou je zelfs voor een bedrijf aan de andere kant van de wereld kunnen werken, aangezien je toch op afstand werkt. Er zijn dan ook veel internationale bedrijven die zich flexibel hebben opgesteld en hun vacatures wat breder hebben uitgezet.

4. Freelancen wordt populairder!

Zoals zojuist al is benoemd, ben je bij het zoeken naar een nieuwe baan minder belemmerd door afstand en stellen bedrijven zich flexibeler op door de medewerker op afstand te laten werken. Hierdoor is er een sterke toename van freelancers. Wellicht is dit ook wat voor jou?

Freelancen kan een geweldige manier zijn om je skills te verbeteren en je cv op te bouwen. Je kunt beginnen via je huidige netwerk en een professioneel platform zoals LinkedIn gebruiken om jezelf en jouw skills te promoten.

Mocht je geen zin hebben in alle verantwoordelijkheden die bij het freelancen komen kijken, kun je ook overwegen om via een bemiddelingsbureau verschillende banen aan te pakken.

Een nieuwe baan zoeken in 2021 is niet onmogelijk, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Pas bovenstaande tips toe en jij scoort binnen no time een nieuwe job! Uiteraard kan JUSTIN jou daar ook bij helpen!

Nog niet de baan gevonden die je zocht? Laat ons zoeken

OOK INTERESSANT