Sollicitatiegesprek voorbereiden? 5 dingen die jij NIET moet zeggen!

Jacinta /

3 minuten

Sollicitatiegesprek voorbereiden? 5 dingen die jij absoluut NIET moet zeggen!

Heb jij ook wel eens een sollicitatiegesprek gehad, waarvan je achteraf dacht: ‘ik heb dit compleet verknald!’?

Dit had wellicht te maken met zenuwen of juist overmoedigheid. Tijdens een sollicitatiegesprek is wat je zegt en hoe je het zegt absoluut noodzakelijk om de interviewer te helpen bepalen of jij een sterke kandidaat bent. In dit artikel bespreken we hoe jij jouw sollicitatiegesprek kunt voorbereiden door je 5 dingen te vertellen die jij absoluut niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek!

Sollicitatiegesprek voorbereiden? Welke 5 dingen moet je absoluut niet zeggen?

1. Vragen wat het bedrijf eigenlijk doet en wat voor functie het is

Dit zegt dat jij niet genoeg research hebt gedaan, waardoor je niet genoeg weet over de functie waar jij voor solliciteert. Ga jij jouw sollicitatiegesprek voorbereiden? Doe dit onder andere door te onderzoeken wat de functie inhoudt en wat het bedrijf zoekt in de ideale kandidaat. De beste manier om hier achter te komen, is door de vacature te analyseren. Natuurlijk staat er in een vacature nooit specifiek hoe iedere werkdag eruit zal zien, maar dit wordt vaak wel in hoofdlijnen beschreven. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoe je de vraag stelt. Je kunt namelijk vragen wat er van jou wordt verwacht de eerste paar maanden en of jij bepaalde doelen moet behalen. Zo krijg jij al een beter beeld van de functie. Dat klinkt al beter dan dat je vraagt ‘wat ga ik eigenlijk doen in deze functie?’.

2. Negatief praten over jouw vorige baas en/of collega’s

Praat nooit negatief over jouw vorige of huidige baas en het bedrijf. Praat ook nooit negatief over collega’s, ongeacht hoe vervelend de situatie ook was of hoe stom je het werk daar ook vond. Probeer te leren hoe je ‘netjes’ over deze situatie kunt praten, zonder iemand direct door het slijk te halen. Zelfs niet als er letterlijk naar wordt gevraagd. Het is voor de interviewer dan makkelijk om te denken dat jij ook zo negatief over hun zou kunnen praten. Of dat je al snel redenen zult vinden waarom je jouw nieuwe functie niet leuk vindt. Met zo’n label op je rug wil jij natuurlijk niet in een nieuw bedrijf beginnen. Waarschijnlijk zou jij dit niet doen, want anders zou je ook niet de tijd hebben genomen om deze blog te lezen en jezelf te willen verbeteren betreft sollicitatiegesprekken.

3. Vertellen hoe erg jij die baan nodig hebt

Tuurlijk wil jij die baan graag hebben, maar wees niet wanhopig en zeg geen dingen als: ‘ik heb deze baan nodig om mijn huur te betalen’ of ‘ik heb deze baan nodig, ik zal alles doen wat jullie mij vragen’. Dat soort uitspraken mag je nooit en te nimmer uitspreken! De interviewer zal dan ook nooit denken of zeggen: ‘ahh wat zielig, jij krijgt de baan hoor’. Zeg liever iets in de trant van: ‘ik ben heel enthousiast over deze kans en ik weet zeker dat deze baan en het bedrijf goed bij mij passen, hier is waarom…’. Van binnen denk jij: ‘geef mij die baan!’, maar je legt hiermee uit wat voor waarde jij kunt toevoegen aan de functie en waarom jij zo gepassioneerd bent over het bedrijf.

4. Zeggen dat je goed bent in alles en met iedere situatie kunt omgaan

Niemand is perfect, want jij bent ook maar gewoon een mens. Als jij zegt dat je goed bent in alles, geen minpunten hebt en nooit fouten maakt, is dat lastig te geloven. Voor de interviewer kan dit zelfs een indicatie zijn dat jij zelf niet weet waar jouw sterke punten liggen, of dat je niet weet wat je wilt. Ze kunnen zelfs denken dat je aan het liegen bent over jouw skills. Je hoeft natuurlijk niet negatief over jezelf te praten, of alleen jouw zwakke punten te benadrukken, maar vertel niet dat je alles kunt of iedere situatie aankunt. Stel dat jij bijvoorbeeld op gesprek gaat voor de functie als manager, zeg dan liever niet ‘ik ben een geweldige leider’. Kom liever met voorbeelden van concrete situaties waaruit blijkt dat jij die competentie beheerst.

5. Zeggen dat je het product of dienst van het bedrijf nooit heb gebruikt

Zeg niet dat je nooit hun product of dienst hebt gebruikt. Of dat je nog nooit op hun website bent geweest of iets dergelijks. In het geval van een internetdienst, zorg dat je de website hebt bekeken of je inschrijft voor een proefmaand. Ga jij solliciteren bij een bedrijf dat fysieke producten verkoopt, zorg er dan voor dat je dit van te voren hebt gebruikt of hier informatie over hebt opgezocht. Zorg dat je er een aantal dingen over hebt te zeggen, doe je research!

Zo scoor jij die nieuwe baan!

OOK INTERESSANT