De toekomst van de logistieke young professionals

Robin /

2 minuten

De toekomst van de logistieke young professional

Dat thema stond afgelopen april centraal op het ‘Your Future In Logistics’ event in Breda. Samen met Jong Logistiek Nederland en Breda University organiseerden wij dit evenement voor supply chain studenten en starters. Misschien niet helemaal verrassend, maar de verwachtingen van de verschillende partijen liggen op sommige vlakken best uiteen. Maar hoe zien die verschillen tussen de logistieke young professionals en het bedrijfsleven er dan precies uit?

 

Logistieke young professional

Studenten en starters in de logistieke sector zijn op dit moment grotendeels nog millennials. En we weten allemaal wat dit betekent, of niet? Gratis lunch, flexibele werktijden, doorgroeimogelijkheden, dit moet geen probleem zijn bij een eerste baan, toch? Het is heus niet zo zwart-wit als dat wij het hier schetsen, maar dat millennials de neiging hebben om veel aandacht te hebben voor onverwachte secundaire arbeidsvoorwaarden, is bekend. Dit werd ook wel duidelijk bij de interactieve sessies waar de logistieke young professionals aan deelnamen. Op de vraag wat zij belangrijk vinden in een baan wordt vaak geantwoord met de hiervoor genoemde zaken.

 

Hr managers

De bedrijven aan de andere kant, vinden het belangrijk dat een starter leergierig is en vol energie gaat laten zien wat hij geleerd heeft tijdens zijn studie. Het is natuurlijk de bedoeling om van deze starters logistieke young professionals te maken, maar daar zal ook hard voor moeten worden gewerkt. De meer ervaren werknemers in het bedrijf beseffen zich natuurlijk maar al te goed dat doorgroeien niet iets voor de eerste 2 à 3 jaar is. Ga eerst maar eens wat bewijzen!

 

Paneldiscussie

De aanwezige panelleden van ABN Amro, Penske en Jan de Rijk gingen aan het einde van de dag met de aanwezige young professionals in discussie over dit onderwerp. Duidelijk werd wel dat ze nader tot elkaar probeerde te komen. De bedrijven willen graag zo veel mogelijk bieden waar de young professional behoefte aan heeft. Zij beseffen zich ook wel dat dit dé manier is om talent aan zich te binden. Maar ze kunnen moeilijk overal aan voldoen. De young professionals kunnen zich wel vinden in wat er wordt gezegd en realiseren zich goed dat werkgeluk iets is waar aan gebouwd moet worden.

 

Recruitment

Zo valt voor beide kanten natuurlijk wat te zeggen. Super interessant om hier als recruiter tussen te zitten. Een millennial kan weinig veranderen aan zijn of haar geboortejaar en dus ook bepaalde karaktereigenschappen die deze generatie met zich meebrengt. Daarentegen is het voor bedrijven moeilijk om aan alle wensen van de young professional te voldoen. Aan recruiters de taak om beide partijen hier enigszins in ‘op te voeden’. Het is belangrijk dat een werkgever beseft met wat voor generatie ze te maken hebben en dat een kandidaat het geduld kan opbrengen om te werken voor zijn werkgeluk.

Bekijk hieronder de aftermovie van het event.

Jong Logistiek Nederland is een platform waar jonge logistieke professionals lid van kunnen worden om deel te nemen aan events, kennis uit te wisselen en hun netwerk uit te breiden.

OOK INTERESSANT