5 redenen om te werken met millennials!

Jacinta /

3 minuten

5 redenen om te werken met millennials!

Wie zijn millennials en hoe kun je met ze werken?

Om te werken met millennials moet u zich eerst verdiepen in hun leven. Zij hanteren andere normen en waarden en dit geldt ook voor tijdens het werk. Dit betekent niet meteen dat het onmogelijk is om met ze samen te werken, maar ze hanteren een andere werkwijze. Millennials zitten eigenlijk net iets complexer in elkaar dan de voorgaande generaties. Zij zijn geboren tussen 1985 en 2000 en zijn opgegroeid in het informatietijdperk met de huidige technologische ontwikkelingen. Meer weten over millennials? Lees dan ook ons blog over het leven van young professionals. Dankzij wederzijds begrip wordt de samenwerking een stuk gemakkelijker en leuker! Millennials hebben unieke kwaliteiten en als deze goed worden ingezet, wordt er veel waarde toegevoegd aan het bedrijf.

  • Ambitieus
  • Open minded
  • Idealisten
  • Structuurjunkies
  • Vol zelfvertrouwen

 

1. Werken met millennials betekent voldoen aan hun torenhoge ambities

Ambitieus en hongerig om te leren, the sky is the limit voor deze generatie. Niets is ze te gek of te moeilijk. Ze hebben een duidelijk beeld van wat ze willen doen en gaan recht op hun doel af. Zo kan het enorm prettig werken met mensen die weten wat ze willen en wat ze kunnen. Ze jagen hun dromen en doelen na en laten zich door niets of niemand tegenhouden. Daarnaast zijn ze erg leergierig en lezen veel artikelen, whiteboards en online tutorials over hun vakgebied. Ook zijn ze zo gedreven en ambitieus dat ze niet houden van afwachten en hierdoor graag voor zichzelf willen beginnen en gaan freelancen.

 

2. Millennials zijn geboren in het digitale tijdperk

Bent u al klaar voor het digitale tijdperk? Veel werkgevers lopen hier heel erg tegenaan. Millennials zijn hier waarschijnlijk veel bekender mee dan u, dit omdat zij met het digitale tijdperk zijn opgegroeid. Op dit gebied zijn er ontzettend veel kansen te behalen, kansen waar de millennial goed mee overweg kan en snel spot. Dankzij het internet ligt de wereld aan hun voeten.

 

3. Werken met millennials betekent een vernieuwende aanpak

Het werken met millennials vergt een andere aanpak dan u waarschijnlijk gewend bent. Ze zijn mega ambitieus en enthousiast, maar willen wel graag vrijheid en flexibiliteit om goed te kunnen functioneren. Standaard vaste plekken op één suf kantoor is een no-go, liever hebben zij flexplekken of zelfs thuiswerken. Als zij eenmaal die flexibiliteit krijgen kunt u als werkgever er vanuit gaan dat ze goed werk leveren en zelfs meer doen dan gevraagd is.

Daarnaast gaan millennials anders met autoriteit om en zien ze liever gelijkheid op het gebied van hiërarchie waarbij iedereen hetzelfde wordt behandelt.

 

4. Transformatie in de gewenste secundaire voorwaarden

De nieuwe generatie young professionals wordt steeds kritischer, krijgen meer zelfvertrouwen en durven meer eisen te stellen. Geld vinden zij verrassend genoeg niet de belangrijkste eis. Zij willen liever flexibel zijn en ruimte hebben om hun creativiteit op zijn beloop te laten. Aansluitend vinden zij persoonlijke ontwikkeling belangrijk en doen graag voortdurend nieuwe kennis op. Het aanbod van opleidingen door een bedrijf zijn hierbij dan ook van groot belang bij de keuzes van kandidaten en dus bij het vervullen van vacatures. Steeds meer bedrijven zie je deze aanpak dan ook in hun bedrijfscultuur en strategie invoeren. Zolang de millennials gelukkig zijn en voldoening krijgen van hun baan, blijven ze langer bij een bedrijf hangen.

 

5. Werken met millennials betekent een andere denkwijze

The sky is the limit! Aldus veel millennials. Zij hebben legio generatie voorbeelden die een miljardenbedrijf uit de grond hebben gestampt en denken dat zij dit ook kunnen. Ze hebben een positief zelfbeeld, vertrouwen en geloven dat zij alles kunnen bereiken. Daarnaast zijn ze open-minded en staan dus voor bijna alles open. Wel willen ze duidelijkheid, helderheid en volledige transparantie in een bedrijf.

OOK INTERESSANT