Personeel ontwikkelen: wat voegt dit voor waarde toe?

Jacinta /

2 minuten

Personeel ontwikkelen: wat voegt dit voor waarde toe?

Geeft u al standaard trainingen aan uw personeel, of krijgen ze de mogelijkheid een opleiding te kunnen volgen? Uw personeel ontwikkelen geeft u namelijk al automatisch een streepje voor op de concurrent en het motiveert uw personeel. Is het ontwikkelen van uw personeel echt de moeite en investering waard en wat levert dit voor uw bedrijf op?

Waarom uw personeel ontwikkelen?

Dat is een vraag die in een groot deel onder de bedrijven wordt gesteld. Het kost veel tijd om de juiste training te vinden, het kost tijd om iedereen op te leiden en het kost enorm veel geld. Dus waarom zou u dan uw personeel ontwikkelen? Ten eerste, omdat werknemers zichzelf graag willen ontwikkelen. Zij willen zich ontplooien, beter worden en verder leren. Ten tweede, omdat de arbeidsmarkt in een rap tempo verandert. Er zijn nieuwe technieken, programma’s en skills. Als je niet meegroeit, lig je er uit. Ten derde, als u investeert in uw werknemers, dan zullen zij dit enorm waarderen en het gevoel krijgen dat ze serieus worden genomen. Hierdoor zullen zij ook meer voor u gaan doen. En als laatste, er heerst een krappe arbeidsmarkt, waardoor u lastiger aan nieuw kwalitatief personeel kunt komen.

Voordelen van het personeel ontwikkelen

Veel bedrijven leiden het personeel standaard al op of geven de medewerkers keuze om een training of opleiding te volgen. Daarentegen zijn er ook nog genoeg bedrijven die het als grote kostenpost zien en vinden het de investering niet waard. Hieronder hebben wij de voordelen van uw personeel ontwikkelen op een rijtje gezet, waardoor u het juist als een investering kunt gaan zien:

  • Geen nieuw personeel nodig
  • Gemotiveerde werknemers, dus meer werk en een hogere omzet
  • Een betere reputatie
  • Mogelijkheden voor ontwikkeling trekt nieuw personeel aan
  • Een betere concurrentiepositie

Wat voor ontwikkeling kiest u dan?

Wilt u uw personeel een opleiding, training of cursus aanbieden? Dan kost dit waarschijnlijk meer tijd eer zij dit in de praktijk kunnen brengen. Wilt u meteen resultaten zien, dan kunt ook denken aan coaching door een werknemer in hogere rang of een professional uit het werkgebied mee te laten kijken op de werkvloer. Ook zou er gewisseld kunnen worden van functie, zo is iedereen beter inzetbaar.

Wat voor manier u ook kiest, het is raadzaam om hier diverse afspraken over te maken. Bijvoorbeeld wat er gebeurt in het geval van ziekte, of een tussentijds ontslag. Ook kunt u een afspraak maken dat u de opleiding faciliteert, maar wel afspreekt dat uw personeel dan nog minimaal twee jaar voor u blijft werken.

Omscholen

Bent u op zoek naar iemand die een specifieke functie kan vervullen, maar heeft u niemand in dienst met de juiste skills? Dan kunt u er ook voor kiezen om één of een aantal personeelsleden van u te laten omscholen. Zo voorkomt u dat u een hoop tijd en geld kwijt bent aan de selectieprocedure van een nieuwe medewerker. En waarschijnlijk heeft u toch al vertrouwd personeel die dankzij bijscholing de desbetreffende functie zou kunnen vervullen.

OOK INTERESSANT