Wat zijn de 5 misvattingen over millennials?

Jacinta /

2 minuten

Wat zijn de 5 misvattingen over millennials?

Heeft u een mix van werknemers met verschillende leeftijden op de werkvloer? Zo’n generatiekloof kan soms misvattingen of zelfs onbegrip tot gevolg hebben. Wederzijds begrip maakt het samenwerken zoveel leuker en makkelijker. Daarnaast kunnen generaties ook van elkaar leren. Wat zijn de misvattingen over millennials? En zijn deze waar of onwaar?

5 misvattingen over millennials

1. Millennials zijn lui

Althans, dat is wat er over ze wordt gezegd. Nee, ze zijn niet lui. Ze prefereren gewoon een andere manier van werken. Een werkstijl die efficiënt is en ze dus minder tijd aan kwijt (willen) zijn. Daarnaast willen zij graag flexibiliteit en vrijheid om de werkzaamheden in te delen. Geen 9-tot-5 dag dus, of een standaard bureau. Dit betekent niet dat ze niks doen. In tegendeel, ze doen juist meer dan wat u van ze vraagt. Dit maakt het werken met millennials eigenlijk juist erg fijn. Daarnaast zijn ze zo ambitieus en gedreven dat veel millennials zelfs voor zichzelf beginnen.

2. Millennials zijn verwend en denken alleen aan zichzelf

Bij het minste of geringste lopen millennials al weg als ze hun zin niet krijgen. Ook fout. Ze weten gewoon goed wat ze willen en hechten veel waarde aan voldoening uit het werk halen. Ze willen bij een bedrijf werken dat bij hun normen en waarden past. Zij denken niet alleen maar aan zichzelf, maar willen iets betekenen en een indruk achterlaten. Is dit niet het geval? Dan kijken ze liever bij een ander bedrijf om hun carrière te laten bloeien. Daarnaast zijn zij in een flexibele arbeidsmarkt opgegroeid, waardoor zij nu ook die flexibele werkmentaliteit hebben.

 

3. Millennials dulden geen autoriteit

Jongeren hebben een heel andere opvoeding gehad dan de voorgaande generatie. Zij zijn gelijkwaardigheid en wederzijds respect gewend van hun ouders. Bovendien zijn ze opgegroeid in kleinere gezinnen waar ze veel aandacht kregen. Dit kan dan wel eens botsen met een ‘ouderwets’ hiërarchische structuur in een bedrijf. Hierbij nemen leidinggevenden de beslissingen en vertellen ze wat en hoe ze iets moeten doen. Terwijl de millennials gewend zijn ook inspraak te hebben. Het klopt dus niet dat ze geen autoriteit dulden, maar moeten hier gewoon aan wennen.

 

4. Millennials zijn arrogant

Alles is mogelijk en the sky is the limit. Met deze denkwijze zijn millennials opgegroeid. Er zijn legio leeftijdsgenoten die het ‘hebben gemaakt’ en die zij op een voetstuk plaatsen. Dit leidt tot torenhoge verwachtingen, zowel van de maatschappij, maar vooral van zichzelf. Deze millennials hebben genoeg zelfvertrouwen om te denken dat zij het ook ver kunnen schoppen. Maar arrogant? Zeker niet. Ze weten gewoon goed wat ze willen en leggen veel druk op zichzelf.

5. Welke leiderschapsstijl zou goed werken?

Wij gaven eerder al 5 redenen om te werken met millennials, als je ze eenmaal begrijpt is het leidinggeven een stuk makkelijker. Millennials hebben namelijk hoge verwachtingen van zichzelf en ervaren snel stress. Zij willen absoluut niet falen. Help ze hiermee door een open bedrijfscultuur te creëren waarin ze kunnen leren van hun fouten, maar wel genoeg verantwoordelijkheid krijgen en hun energie kunnen benutten. Wees duidelijk en transparant in wat u van ze verwacht en waar u heen wilt. Geef ze genoeg flexibiliteit en ruimte om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen. Hoe flexibeler u zich als baas op stelt, hoe loyaler de millennials zich naar uw bedrijf opstellen.

OOK INTERESSANT