Welke soft skills heb jij nodig in 2021?

Jacinta /

4 minuten

Soft skills 2021

Wil jij weten wat jou als werknemer of werkzoekende kan onderscheiden van de rest? Jouw soft skills! Vaak wordt het belang van deze soft skills over het hoofd gezien en wordt er meer aandacht geschonken aan ‘harde skills’ en ervaring. Echter, soft skills zijn essentieel voor wat betreft iedereen eigenlijk. Hieronder volgt een lijst van soft skills die jou kunnen helpen om te groeien in jouw carrière!

 

Wat zijn soft skills?

Dit zijn skills die verwijzen naar de persoonlijke eigenschappen die iemands gedrag en houding op het werk beschrijven. Het is het tegenovergestelde van hard skills, deze beschrijven namelijk de specifieke kwalificaties, kennis van de branche, etc. Hard skills beschrijven wat iemand weet en kan, soft skills beschrijven en definiëren jouw karaktereigenschappen. Ze helpen je om jouw potentie te vergroten, waardoor je sneller opvalt en jij je hierdoor van de rest kunt onderscheiden. Jouw opleidingen en diploma’s doen er dan minder toe als jij deze soft skills beheerst. Klinkt goed! Hoewel veel bedrijven vaak nog niet de waarde van deze skills inzien, zijn ze de laatste jaren steeds belangrijker geworden.

Waarbij niet iedereen is geboren met perfecte soft skills en ze van nature niet beheerst, kun je deze wel aanleren door veel in de praktijk te oefenen met deze skills! Dit geldt zowel voor op het werk als privé.

 

Top 5 soft skills

  1. Communicatie
  2. Aanpassingsvermogen
  3. Time management
  4. Creativiteit
  5. Emotionele intelligentie

1. Communicatie

Communicatie is één van de belangrijkste skills. Dat komt doordat communicatie met zoveel andere skills overlapt, zoals van empathie, conflictoplossing en betrouwbaarheid. Het is een ontzettend brede skill en kan van alles betekenen, van hoe je communiceert met een klant tot hoe je met je collega’s praat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tegen een klant praat, zoals je ook met je vrienden praat. Het vermogen om te communiceren met klanten en teamleden is belangrijk, dit geldt voor zowel mondeling als schriftelijk.

Het is niet alleen essentieel om de juiste informatie over te brengen, maar ook wat voor toon je aanslaat die zowel professioneel als vriendelijk is. Nu de meeste communicatie verloopt via e-mails, chats, video of telefonische meetings, zijn sterke communicatieve vaardigheden belangrijker dan ooit. Werken op afstand vereist communicatieve vaardigheden om teams productief en harmonieus te houden.

 

2. Aanpassingsvermogen

Verandering is een belangrijk onderdeel van de moderne werkplek. Door de razendsnelle vooruitgang van technologie doen we dingen steeds anders. Een goed voorbeeld is alle veranderingen die we de laatste tijd hebben gezien tijdens de epidemie. Veel kantoren gingen van 100% werken op kantoor naar gedeeltelijk of volledig werken op afstand. Video calls zijn tegenwoordig een dagelijkse bezigheid en online (samen)werken is de nieuwe norm. Door al deze dingen moest iedereen zich aanpassen aan nieuwe methoden, nieuwe technologie en nieuwe manieren van denken. Werknemers met aanpassingsvermogen hebben vaak de volgende kenmerken:

– laten zich niet tegenhouden door mislukkingen;

– gebruiken deze mislukking als kans om te groeien;

– staan open voor nieuwe dingen;

– zien kansen en mogelijkheden in iedere situatie;

– blijven zichzelf ontwikkelen.

 

3. Time management

Time management hangt nauw samen met het kunnen werken onder druk, maar ook met strakke deadlines. Veel banen hebben veeleisende deadlines, waarbij er soms veel op het spel staat. Het is belangrijk om dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelen te plannen en in te stellen en om hierbij taken te prioriteren. Wees niet bang om tijd in je agenda te blokken om je op dat werk te concentreren, ook al moet je dan even je mailbox en collega’s on hold zetten.

Werknemers die hun tijd goed indelen, kunnen efficiënt prioriteiten stellen in taken en hun agenda’s organiseren. Daarnaast kun je dan meer afronden in een kortere periode en vermindert jouw stressgehalte. Zo houd je ook nog eens tijd over voor andere leuke dingen.

Uiteraard bestaan er handige time management tools die jou hierbij kunnen helpen en ondersteunen.

 

4. Creativiteit

Creativiteit is een essentiële vaardigheid om te hebben, ongeacht in welke branche je werkt. Het is niet alleen het vermogen om dingen te creëren die nieuw en flitsend zijn, maar ook het vermogen om outside the box te denken en nieuwe oplossingen toe te passen op bestaande problemen. Creatief problemen oplossen betekent dat je vanuit een andere invalshoek naar een probleem kijkt en met een nieuwe oplossing komt. Dit wordt ook wel creative thinking genoemd.

Wellicht denk je nu: ‘ik ben helemaal niet creatief?’. Dan hebben wij goed nieuws! Je hoeft namelijk niet artistiek te zijn om creativiteit in je werk te brengen. We zouden dit woord namelijk ook makkelijk kunnen vervangen door ‘probleemoplossend’, ‘kritisch denken’ of ‘innovatief’. Ze komen op hetzelfde neer, namelijk het vermogen om buiten de kaders te denken.

 

5. Emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie is het vermogen om je eigen emoties en de emoties van anderen waar te nemen, te evalueren en hierop te reageren. Je bent je er van bewust en kunt deze beheersen. Dit betekent dat jij je makkelijk kunt inleven in de mensen om jou heen. Het is essentieel om een hoge emotionele intelligentie te hebben wanneer je met anderen werkt en er zich uitdagende situaties zouden kunnen voordoen. Door je emotionele intelligentie te ontwikkelen en te vergroten, kun je deze eventuele situaties tactischer benaderen en zul je beter met collega’s kunnen communiceren en samenwerken. De mate van emotionele intelligentie kan ook bepalen hoe iemand reageert op kritiek of feedback en hoe diegene lastige gesprekken afhandelt. Zeker in lastige tijden is deze skill belangrijk om een team goed te kunnen ondersteunen en succesvol te begeleiden.

 

Hoe verwerk je soft skills in jouw cv?

Nu je weet wat soft skills zijn en hoe jij je hiermee kunt onderscheiden, heb jij ongetwijfeld al nagedacht over welke skills jij beheerst. Hoewel deze soft skills noodzakelijk zijn, zijn ze niet het gemakkelijkst om op je cv te zetten. Veel cv’s bevatten dan ook een soort clichématige regel als: ‘Ik ben een hardwerkend en gemotiveerd persoon’. Er zijn betere manieren om jouw soft skills te benadrukken. Je kunt bij al jouw werkomschrijvingen vermelden welke skills je hebt gebruikt en vertellen HOE je dit hebt gedaan en wat voor situatie dit was.

Daarnaast kun je deze soft skills ook bij het vaardigheidsgedeelte in je cv vermelden. Uiteraard wil je niet per se elke afzonderlijke soft skill vermelden, kijk daarom welke skills van toepassing zouden kunnen zijn op de baan waar je voor gaat solliciteren.

 

Laatste tip

Hoewel soft skills in eerste instantie onbelangrijke vaardigheden lijken die niet altijd worden gewaardeerd, zijn ze wel degelijk belangrijk in jouw carrière. Mocht jij bepaalde skills nog niet beheersen, dan kun je deze geleidelijk aan blijven ontwikkelen. Indien jij dan solliciteert op een nieuwe baan, heb je weer nieuwe soft skills die je kunt toevoegen aan je cv!

OOK INTERESSANT