Assistent controller

Ben jij een ambitieuze assistent-controller die op zoek is naar een tweede uitdaging bij een internationale organisatie met doorgroeimogelijkheden? Onze opdrachtgever is een distribiteur van mode artikelen en heeft kantoren in Amerika, Azië en Europa. Vanuit Amsterdam ga jij je richten op de EMEA regio.

Je komt te werken op de financiele afdeling waar momenteel 6 collega’s de boel draaiende houden. Allemaal leuke informele teamgenoten die jou op weg gaan helpen. Je hebt één directe collega die hetzelfde werk uitvoert en samen vallen jullie onder de finance manager. Binnen jouw rol heb je een breed takenpakket, denk hierbij aan het opstellen van maandafsluitingen, het analyseren van financiële en operationele KPI’S en de voorbereidingen rondom financiële rapporten van de EMEA regio en voor het hoofdkantoor in Amerika.

**Dit ga je doen**
> Je stelt rapporten op voor het management over alle financiële zaken binnen de EMEA regio. Dit is zowel het management in Amsterdam, als het management vanuit het hoofdkantoor
> Vanuit deze functie ondersteun je ook de Finance managers bij het opstellen van budgetten en kwartaalprognoses
> Omdat je iemand bent die gericht is op efficiency, zoek je constant hoe verbeteringen binnen de manier van rapporteren kunnen worden doorgevoerd
> Flexibiliteit is je ook niet onbekend. Daarom draai jij je hand niet om voor een ad-hoc analyse

**Dit krijg je ervoor terug**
> Een goed salaris
> Je gaat werken voor een bedrijf in de mode; wat hoort daarbij? Twee artikelen per jaar gratis uitzoeken en daarnaast korting op twaalf artikelen per jaar!
> Achter de schermen wordt er ook gezorgd voor 25 vakantiedagen, een pensioen en je krijgt de mogelijkheid om mee te doen aan een collectieve zorgverzekering
> Een mobiele telefoon en reiskostenvergoeding
> Korting op een fitness abonnement, omdat je graag fit blijft!

**Dit vragen we van je**
Dit is niet zomaar een functie; wij zoeken dus niet zomaar iemand. Jij hebt uiteraard een afgeronde HBO of WO opleiding in een financiële richting en 1 tot 2 jaar relevante werkervaring. In deze functie ga je veel gebruik maken van Excel, het is belangrijk dat je hier op professioneel niveau mee overweg kan. Binnen de organisatie zijn meer dan 30 nationaliteiten, daarnaast spreek je ook geregeld met entiteiten in het buitenland, vandaar dat goede kennis van de Engelse taal belangrijk is.

Het gaat er natuurlijk niet om dat je hier op papier gelukkig van wordt; je moet je als persoon ook goed voelen. Jij gaat je hier op je plek voelen wanneer je geen praatjesmaker bent, maar gewoon iemand die erg gelukkig wordt van de juiste cijfers achter de komma. Je houdt van Noord-Hollandse nuchterheid en vindt het leuk om in een team te werken.