Business consultant

Jij bent de Young Professional zoals Google het beschrijft: Ambitieus, innovatief, zelfstandig en plezier in het werk. Als Business Consultant ga je bedrijven ondersteunen bij het verwezenlijken van hun eigen ambitieuze plannen. Dit ga je doen door verschillende manieren van financiering en subsidies vrij te maken. Tijdens een klantbezoek spar je met klanten over hun innovatieve ideeën en komt met adviezen. Alles goed geanalyseerd en doorgevraagd? Dan ga je terug naar kantoor en schrijft de subsidie aanvraag uit. Daarna blijft het contact met de klant aanhouden, jij begeleidt de bedrijven in de trajecten. Een echte A-Z verantwoordelijkheid dus. Nou ja “A”, koude acquisitie hoort niet bij deze functie, dat wordt voor jou gedaan. Bij jouw start krijg je een klantenbestand in de schoenen geschoven.
In het algemeen: Je wordt snel wegwijs in de wereld van innovaties, subsidies, IT en techniek, business development en financieringen. Om te snappen waar je een subsidie aanvraag voor doet, is het belangrijk dat je jouw klant van binnen en buiten kent. Jij bent nieuwsgierig aangelegd. Je bent daarom ook veel bij jouw klanten over de vloer om te sparren over hun product of dienst, de toekomst en alle ontwikkelingen in de sector.
Dit ga je doen voor een bedrijf waar presteren goed samengaat met werksfeer. Welke sfeer? Korte broeken in de zomer op kantoor, naar buiten professioneel en formeler, open cultuur, altijd tijd voor een potje tafeltennis, een leuke grap of een goede lunch! Het team waar jij terecht in komt bestaat uit ongeveer 20 consultants waarvan 5 juniors en is hecht, enthousiast en jong.

**And in return?**
> Een mooi salaris van €2600, met bonusregeling.
> 27 vakantiedagen en ook pensioen is geregeld.
> Fitness abonnement bij de sportschool om de hoek.
> Om je functie goed te kunnen uitvoeren krijg je een telefoon en laptop. Op den duur zal hier ook een lease auto bijkomen.
> Een goede basis van training en opleiding! Na je start wil je jezelf natuurlijk blijven door ontwikkelen. Zowel externe als interne trainingen gaan hier voor zorgen.
> Is die basis eenmaal gelegd? Dan loopt jouw salaris al snel op naar €3500.
> Bij een uitdagende functie hoort ook ontspanning; de bedrijfsuitjes gaan daar voor zorgen.

** Wat neem jij mee?**
Jouw klanten zijn innovatieve IT en Tech bedrijven. Belangrijk is dat jij kennis en feeling hebt van IT en Tech en op niveau kan meepraten met jouw klanten. Kennis is macht en dat breng jij mee. Deze kennis heb je opgedaan door het behalen van een HBO of WO diploma in de richting van (Technische) bedrijfskunde, werktuigbouwkunde of Management en Innovatie. Het kan zomaar voorkomen dat jij samen met een ervaren consultant op bezoek gaat bij een klant. Stressbestendigheid is dan een fijne eigenschap om te hebben. Daarnaast ben je van nature geïnteresseerd aangelegd, communicatief vaardig, toegewijd en ondernemend. Jij krijgt alle mogelijkheden om deze uitdaging tot een succes te maken, maar je bent er wel zelf verantwoordelijk voor.
Tevens beheers jij de Nederlandse en Engelse taal op professioneel niveau, want dat is veelal de voertaal van de bedrijven waar jij mee te maken krijgt.