Team Lead Customer Service Automotive

Als Team Lead Customer Service Automotive ben je verantwoordelijk voor de after sales en customer service naar groothandels in auto onderdelen. Jij zorgt er met jouw team voor dat het logistieke proces rondom jullie onderdelengroep foutloos verloopt, er geen klantvraag onbeantwoord blijft en nieuwe producten soepel in het huidige verkoop- en orderproces worden geïmplementeerd.
Jouw functie is er één met vele verantwoordelijkheden; Commercie, product life cycle management en het aansturen van een team, maar daarnaast ben je ook bezig met het analyseren van supply chain en leveringsproblemen. Je spart met verschillende afdelingen over het gehele proces; van order tot levering.

Je gaat een team van 3 mensen aansturen, vanuit het kantoor in Amsterdam Zuidoost. Je werkt vanuit een net gerenoveerd kantoor in een internationale en informele omgeving.

**Een samenvatting van jouw verantwoordelijkheden**
> Je gaat zorgen voor een hoge service ratio, minimale retourzendingen en juiste datamanagement.
> Dagelijkse controle op verschillende processen als EDI, SBI en SMR.
> Je herkent en analyseert supply chain problemen en draagt intern oplossingen aan.
> Het aansturen van jouw team; gericht op het verlenen van een optimale customer service en verbeteren van processen.
> Ook ben je veelvuldig in contact met de After Market afdeling om te sparren over demand planning supply chain management.

**Wat zien we graag terug in jou?**
Je hebt ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als teamleider customer service binnen de automotive of in een technische groothandel met b2b contact. Je bent gewend een team op inhoud aan te sturen, klant contact te houden en te weten hoe je deze klanten tevreden houdt!
Het werk wordt gedaan op HBO niveau, waarbij een technische opleiding de voorkeur heeft. Het bedrijf werkt veel met Excel en Oracle. Heb je hier al ervaring mee? Top! Nog niet, maar leer je jezelf zulke zaken makkelijk aan? Laat het even weten!

**Voorwaarden**
> Een bruto salaris afhankelijk van kennis en ervaring, maar ongeveer 4000,-.
> 38 vakantiedagen en een 13e maand.
> Er is een goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering.
> Reiskostenvergoeding.
> Ook wordt er in je geïnvesteerd; voldoende ruimte tot in- en externe opleidingsmogelijkheden.