Exportmedewerker

Als je ervaren bent in het export vak en je hebt affiniteit met fashion, dan is deze functie helemaal weggelegd voor jou! Voor een van de grootste, internationale mode distribiteurs, met merken als Calvin Klein, Lacoste en G-star, zoeken wij een Export Associate die het export team komt versterken. Een uitdagende en verantwoordelijke functie! Je gaat aan de slag in een informeel, internationaal team. Je werkt vanuit Amsterdam, maar hebt contact met de klanten, logistiek, douane en andere stakeholders die met internationaal transport te maken kunnen hebben.

**Dit ga je doen**
Als Export Associate leg je prioriteiten en plan je de dagelijkse activiteiten met het team. Een team dat fungeert als een kenniscentrum op het gebied van alles dat met export te maken heeft. Voor zowel interne afdelingen als klanten en partners. Hoe jouw werkdag er verder uit kan zien?
> Zorgen dat bestellingen voldoen aan speciale verzendvereisten.
> Verzenddocumenten voorbereiden, zowel binnen als buiten de EU.
> Controleren of instructies overeenkomen en waar nodig gepaste maatregelen nemen.
> Klanten en expediteurs op de hoogte stellen van aankomende zendingen.
> Zorg dragen voor een correcte en complete exportadministratie, waaronder track & trace bestanden.

**Dit vragen we van je**
Het is belangrijk dat je al een paar jaar werkervaring hebt in een export rol en gewerkt hebt met export- en transport documentatie. Je gaat zowel voor de EMEA regio als wereldwijd aan de slag. Het is dus belangrijk dat je goed overweg kan met de Nederlandse en Engelse taal.
Het is prettig wanneer je certificaten hebt behaald in de richting van INCO en HS codes. Heb je deze niet, maar ben je er wel bekend mee en bereid deze te halen? Laat het ons even weten!
En jij als persoon? Je bent een teamspeler, informeel en professioneel. En let op; je gaat niet op de import aan de slag dus je moet wel wat willen uitvoeren!

**En wat krijg je daar voor terug?**
> In eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op vast dienstverband.
> 25 vakantiedagen
> Korting op een fitness abonnement.
> Ook heb je de mogelijkheid om mee te doen aan een collectieve zorgverzekering en pensioen wordt ook geregeld!
> Je gaat aan de slag bij een fashion bedrijf; hier horen dus ook gratis artikelen en artikelen met korting bij.