Financieel controller

Als Financial Controller ben jij degene die bedrijfseconomische analyses maakt en de administratieve organisatie (mede) bewaakt. Jij voorziet het MT van bruikbare informatie en draagt zorg voor de uitvoering en het bewaken van het financieel beleid. Daarnaast ben je in staat financiële verbeterprojecten op te zetten en uit te voeren. Je werkt samen met de Financial Manager en 2 boekhouders in een team. En bij welke organisatie ga je werken?

De organisatie is een van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. Vanuit het hoofdkantoor in de regio Aalsmeer wordt naast de Europese, ook de markten in het Midden-Oosten, Afrika en Centraal Azië bediend. Het bedrijf heeft verdelingsstations, zadenproductie bedrijven en verkoopkantoren in verschillende landen. Het credo is “wij doen wat we beloven.”

**Een greep uit het takenpakket**
> Voorbereiden van periodieke financiële rapportages en de jaarcijfers.
> Naleven van regelgeving en externe rapportagestandaarden.
> Maken van analyses n.a.v. van de vervaardigde rapportages.
> Je bent verantwoordelijk voor financiële afhandeling inkoop- en teeltcontracten.
> Opstellen en indienen van de aangiften loon- en omzetbelasting.
> Je ben verantwoordelijk voor (uitbestede) loonadministratie en eerste contact voor afdeling HR.
> Je levert een bijdrage aan verbeteringen in de administratieve organisatie en de optimalisatie van het recent geïmplementeerde ERP-systeem.
> Ook lever je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van rapportages ter ondersteuning van het sales team.

**Wat mag jij verwachten?**
> Werk bij een goed en financieel solide bedrijf dat een sterkt groei doormaakt.
> Een boeiende functie in een internationale setting met ruimte voor eigen initiatief.
> Salaris (uiteraard afhankelijk van jouw meegebrachte ervaring) rond 4000,- bruto per maand.
> Een werkweek van 37,5 uur.
> Prettige werksfeer waarin humor niet ontbreekt.

**Wat verwachten wij van jou?**
Wij verwachten dat jij over een Hbo of WO diploma beschikt, bij voorkeur in accountancy, controlling of finance en dat je minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt. Je bent een kei in het werken met Excel Je hebt ervaring opgedaan met maandafsluitingen en financiële rapportages en applicaties. Ervaring met omzetbelasting en loonbelasting is handig. Verder zien we graag de volgende competenties en vaardigheden bij je terug: je bent analytisch sterk en werkt nauwkeurig naar resultaat. Daarin ben je betrouwbaar; je hebt een proactieve ondernemende houding en je weet op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen. Vanzelfsprekend beschik je over goede communicatievaardigheden zowel in Nederlands als Engels. En niet onbelangrijk; humor mag niet ontbreken.

Interessante functie toch? Solliciteer via de button.