JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Acquisitie is leuk!

Acquisitie is leuk

Is acquisitie leuk? Nou, je kan het in ieder geval leuk maken.

De commerciële functies waarin relatiebeheer naar voren komt scoren vaak beter dan de functies die beginnen met koud, cold calling en new business genereren. Ergens is dit ook wel te verklaren. Je moet constant een drempel over (uit je comfort-zone stappen om een dooddoener te gebruiken) en mensen vragen om tijd voor jou te maken. Maar hoe maak je acquisitie leuk en interessant?

 

Tips om acquisitie leuk te maken!

 

Voorbereiding

Zorg dat je weet waar je over praat. Waar praat je zelf met het meeste plezier over? Precies, de dingen waar je passie voor hebt en waar je veel over weet. Een potentiële klant heeft het door wanneer je niet weet waar je over praat en dit alleen maar doet omdat het moet van de baas. Wanneer je voorbereid bent zal je gemakkelijker tegenargumenten kunnen weerleggen en jouw gesprekspartner kunnen overtuigen.

Bedenk voor jezelf ook wat je prettig werken vindt. Dit kan al in hele kleine dingen zitten zoals lopen of zitten tijdens een telefoongesprek, een headset of telefoon gebruiken of werken in een drukke of rustige omgeving.

 

Blokken in de agenda

Het klinkt erg conservatief en ouderwets maar een uur in je agenda blokken om alleen maar acquisitie te doen werkt. Het gaat erom dat je een focus creëert en in een “flow” komt. Een muzikant stoor je ook niet als hij halverwege een creatief meesterwerk is. Zorg er dus voor dat dit ook niet bij jou gebeurt wanneer je een focus aan het ontwikkelen bent voor jouw commerciële doelstellingen van dat moment. Je zal echt merken dat je na een aantal telefoontjes makkelijker en sneller antwoorden klaar hebt, weet welke vragen er gaan komen en er sowieso meer plezier in gaat krijgen. Dus geen facebook, telefoontjes, e-mail en koffiepauze!

 

Vele handen maken acquisitie leuk en gezellig

Het draait allemaal om teamwork. Je trekt je aan elkaar op, kan ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Iemand met een commerciële instelling wil sowieso niet minder verkopen dan zijn collega naast hem. Wanneer je afspreekt samen te gaan bellen, spreek dan ook doelstellingen af.

Het is ook gewoon leuk om naar elkaars gesprekken te luisteren. Heb je zelf opgehangen en merk je dat je collega helemaal vast zit of gigantisch onderuit gaat? Hier kan ook jij van leren.

 

Positiviteit

Om acquisitie leuk te maken moet je er sowieso een positieve gedachtegang op na houden. Wordt je de eerste keer afgewezen? Geen probleem, dan bel je toch de volgende. Niemand bedoelt het persoonlijk wanneer ze iets niet bij je willen afnemen. Zorg dat je een focus houdt, een positieve instelling en durf jezelf te belonen wanneer je succes boekt! 

Bekijk een van onze vacatures

job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 3.000 - 3.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Nieuw-Vennep
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam
Nieuw
job-image
16 - 24 uur, 24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 2.700 - 3.200
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Nieuw-Vennep 3.000 - 3.300

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.