JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Carrièreswitch? Zo pak jij dat aan!

Carrièreswitch? Zo pak jij dat aan!

Heb jij geen plezier meer in jouw werk en zit jij erover na te denken om te switchen van werkgever? Of vind jij het type functie om de een of andere reden helemaal niet meer leuk en overweeg je een carrièreswitch? Dit kan beide best spannend zijn, maar als jij vastzit in een baan waar jij ongelukkig van wordt, is dit noodzakelijk voor zowel je professionele als je persoonlijke groei. Lees snel verder, zodat wij jou hopelijk kunnen helpen bij deze beslissing.

 

Switchen van baan of toch nog even blijven?

Twijfel jij of je in jouw huidige functie wilt blijven werken of dat je toch weg wilt? Schrijf allereerst eens alle redenen op wat maakt dat jij weg wilt. Dan hebben we het niet over die ene collega die af en toe vervelend kan zijn of dat jij deze week een lange werkdag achter de rug hebt. Als jij alle redenen op een rijtje hebt gezet, kijk dan eens kritisch naar iedere reden. Zijn er redenen die kunnen worden besproken met jouw leidinggevende om deze op te lossen? Of zijn er externe factoren waardoor jij even niet meer lekker in je vel zit en dit ook effect heeft op werkgebied? Bedenk bij iedere reden of dit om een tijdelijk probleem gaat, want het switchen van baan hoeft namelijk niet altijd de oplossing te zijn.

 

5 tekenen dat jij beter iets anders kunt zoeken

  1. Je kunt jezelf niet meer ontwikkelen

Je hebt geen zin of mogelijkheden meer om bij te leren in jouw functie. Er zijn geen uitdagingen meer en je krijgt nergens energie van. Dat is hartstikke zonde, want zo blijf je stilstaan in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan het voor desinteresse in je werkzaamheden zorgen en uiteindelijk resulteren in verveling.  

 

  1. Je zit vast in je comfortzone

Je kent het bedrijf en je collega’s goed, je weet iedere dag wat je moet doen en je vindt het wel prima. Stiekem wil je eigenlijk wel wat nieuws, maar dan moet je helemaal op zoek naar iets nieuws. Daarnaast kan het onbekende vaak spannend zijn en je houdt niet van verrassingen. Maar zolang jij in jouw comfortabele functie blijft, groei je natuurlijk nooit in jouw carrière of als persoon.  

 

  1. Je haalt geen voldoening meer uit je werk

Iedere dag ziet er hetzelfde uit, je voert dezelfde taken uit en weet precies wat er moet en gaat gebeuren. Je werkt als het ware op de automatische piloot. Misschien voel jij je ook nog ondergewaardeerd, alsof jouw vaardigheden niet optimaal worden benut? En na een tijdje ben je gestopt met het actief zoeken naar nieuwe mogelijkheden en projecten om je steentje bij te dragen aan het bedrijf.

 

  1. Je gaat niet meer met plezier naar je werk

Iedereen heeft wel eens een dag waarbij je te vaak op de snooze knop drukt en jezelf uit bed moet sleuren. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar jij ziet iedere zondagavond als een blok tegen de maandag op. Iedere ochtend heb je moeite om jezelf weer aan het werk te zetten. Je kan niet meer enthousiast over je werk praten, of wilt het er überhaupt niet eens over hebben.  

 

  1. Je privéleven wordt er door beïnvloed

Je krijgt geen energie meer van het werk, maar je voelt iedere dag je energie en motivatie wegvloeien. Dit kan leiden tot vermoeidheid of andere lichamelijke symptomen, waardoor jij ook thuis prikkelbaar bent of gestrest.

 

Hoe pak jij een carrièreswitch aan?

Wat wordt de volgende stap als jij je iets te goed kunt vinden in bovenstaande tekenen? Begin met het maken van een plan om een baan te vinden waarin jij jouw passie kwijt kunt, zodat je gelukkig wordt. Houd dit in dat je wilt switchen van werkgever? Of overweeg je zelfs een carrièreswitch? Volg onderstaande stappen om actie te ondernemen!

  • Wat gaat er specifiek fout en wat maakt het dat jij je baan niet meer leuk vindt?
  • Wat vind je wel leuk aan je huidige functie of vind jij je huidige functie helemaal niet meer leuk?
  • Welke randvoorwaarden vind jij belangrijk bij een baan?
  • In het geval van een carrièreswitch, mis jij bepaalde vaardigheden?
  • Werk aan jouw personal branding en start met netwerken!

 

Het is tijd om te doen wat jou gelukkig maakt! Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen en om te doen wat je leuk vindt.

 

You should be afraid of taking risks and pursuing something meaningful, but you should be more afraid of staying where you are if it’s making you miserable. 

Bekijk een van onze vacatures

job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 3.000 - 3.500
Nieuw
job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur Rotterdam 4.000 - 4.500
Nieuw
job-image
36 - 40 uur Nieuw-Vennep 2.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Nieuw-Vennep
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 2.400 - 2.700
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam
Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.