JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Hoe word ik belangrijk in Finance?

Hoe word ik belangrijk in Finance?

Hoe word jij belangrijk in finance? Voor recruiters is het leuk om financiële kandidaten te werven. Young professionals binnen de finance zijn (bijna) altijd ambitieus, met de wil om snel stappen te maken. Wil je carrière maken? Houd dan deze tips en tricks in je achterhoofd.

 

Zo word jij belangrijk in finance!

 

1. Ontwikkeling

Zorg dat je jezelf breed ontwikkelt. Een CFO heeft verstand van management, wetgeving, accounting, budgeting, corporate governance, enz. Aangezien jij een young professional met ambitie bent, zorg je ervoor dat je in al deze zaken een expert wordt!

 

2. Studie

Je komt verder met werkervaring, maar voor een positie als directievoorzitter of CFO is een Master Business Administration toch wel lekker. Zorg dat je constant blijft studeren!

 

3. Technologie

Blijf op de hoogte van technologische ontwikkelingen. Beveiligingsvoorwaarden, privacy en nieuwe manieren van risicoanalyses. In de kern is het geen finance, maar het is wel prettig wanneer je bepaalde basiskennis hebt.

 

4. Communicatie

Loop eens een dag op een commerciële afdeling mee. Wanneer je werkt in de top van een bedrijf is het goed te weten hoe klanten kunnen reageren, waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Daarnaast leer je hier ook jouw communicatieve- en presentatievaardigheden verbeteren. Altijd handig wanneer je een presentatie moet geven aan een groep investeerders.

 

5. De gunfactor

Weet waar je vandaan komt. Ben je aan het groeien binnen het bedrijf en word je binnenkort de belangrijkste financiële persoon? Nog steeds is het van belang dat je de gunfactor van het personeel behoudt. Zij voeren uiteindelijk jouw orders uit, maar zijn ook degene die dit naar stakeholders uitdragen. Durf succes te delen, ere wie ere toekomt.

 

6. Een mening

Ontwikkel een mening en durf die te blijven geven. Een CFO, manager of directeur is geen accountant, maar een adviseur en leider. Het is iemand die een strategie uitzet en die durft te verdedigen. Zorg ervoor dat je aan het begin van je carrière kennis ontwikkelt over de cijfers, zodat je er later een mening over kan hebben.  

 

Vragen? We zijn zelf geen CFO, maar helpen jou er graag een te worden en zo belangrijk in finance te worden. Check ook zeker of jij geschikt bent voor een commerciële functie!

Bekijk een van onze vacatures

job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 3.300 - 4.000
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 4.000 - 4.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 2.500 - 4.000
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 3.200 - 4.000
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 2.800 - 3.400
job-image
16 - 24 uur, 24 - 32 uur Aalsmeer 3.000 - 3.500

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.