JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Supply Chain skills die je nodig hebt als young professional

Supply Chain skills die je nodig hebt als young professional

De wereld verandert in sneltreinvaart en jij verandert mee. Tenminste, dat zou ik wel doen. Zo is ook de wereld van de supply chain aan technologische verandering onderhevig. Daarnaast worden tegenwoordig naast functionele kennis nog een hoop andere skills gevraagd van een supply chain professional. Zie hieronder de supply chain skills waarvan er wordt verwacht dat je ze beheerst.

 

Technologische kennis

Maar daar heb je toch IT’ers voor? Klopt, een IT’er weet hoe hij iets kan programmeren. Echter, als supply chain professional ben je de schakel tussen IT, management en productie. Jij weet hoe het geprogrammeerde eruit moet zien, zodat mensen ermee kunnen werken. Jij hebt het totaalplaatje in je hoofd, weet wat er moet gebeuren en wie je hiervoor nodig hebt. Technologische kennis helpt om te zorgen dat je processen efficiënter kan laten inrichten. Weet wat de mogelijkheden zijn en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd in de organisatie waar je werkt. Hiermee kan je je ook onderscheiden ten opzichte van je collega’s. Oftewel, je maakt de blits 🙂

 

Strategisch denken

Managers houden ervan als je meedenkt. Niet puur en alleen je taken uitvoeren en je verder nergens mee bemoeien. Als je wilt uitblinken, zal je ook strategisch moeten denken. Zien waar kansen liggen en streven naar het verbeteren van bestaande processen. Of dit wenselijk is zal per bedrijf en functie verschillen, maar het is uiteraard een plus als je als young professional over deze goede eigenschap beschikt.

 

Aanpassingsvermogen

Met de snelle technologische ontwikkelingen en de hoeveelheid concurrentie is het soms nodig om snel te denken en te schakelen. Bedrijven maken geen tienjarenplannen meer, de wereld verandert snel en bedrijven moeten flexibel zijn om veranderingen te kunnen blijven bijbenen.

 

Commercieel inzicht

Je kan als supply chain professional op veel verschillende plekken terechtkomen. Het bedrijf waar je werkt, bevindt zich ergens in de keten. Je hebt klanten onder je maar bent waarschijnlijk ook weer klant van andere bedrijven. Een beetje commercieel inzicht kan helpen om de zakelijke en financiële kant van de keten beter te begrijpen. Je ziet dan ook waar bijvoorbeeld op kan worden bezuinigd. Handig als je iets wilt implementeren dat geld kost en je moet dit verantwoorden aan je leidinggevende.

 

Beschik jij over deze supply chain skills? Dan maak je een grote kans op een baan in de Supply Chain!

Bekijk een van onze vacatures

job-image
36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 3.000 - 3.700
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 3.800 - 5.000
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 2.800 - 3.500
Nieuw
job-image
36 - 40 uur Amsterdam 4.000 - 5.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 3.500 - 5.000
Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.