JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
10 redenen om te werken in de IT

10 redenen om te werken in de IT

IT is booming. Dat is al jaren zo en dit zal voorlopig nog wel even zo blijven. Het is een diverse, veranderende wereld met heel veel kansen. De bekende stigma’s over IT’ers verdwijnen steeds meer en werken in de IT wordt hip!

Benieuwd naar onze IT vacatures? Bekijk ze hier: IT vacatures

Waarom jij in de IT wil werken…

1. Baanzekerheid

De beroepsgroep IT groeit al jaren en doet dit nog steeds. Het is voor bedrijven moeilijk om goede mensen te vinden en vacatures in de IT zijn dan ook erg moeilijk in te vullen. De kans dat je als goed opgeleide IT’er een baan vindt is daarom groot. Ook raken bedrijven hun waardevolle IT’ers niet graag kwijt, wat er weer voor zorgt dat een aanzienlijk groot deel van de IT’ers een vast contract heeft.

2. Werk op elk niveau

Er zijn op mbo niveau al zat leuke IT functies. Denk bijvoorbeeld aan systeembeheer of IT supportmedewerker. Maar ook hogescholen en universiteiten kennen leuke IT opleidingen, waar je IT bijvoorbeeld met bedrijfskunde of management kunt combineren. Dus wat jouw niveau ook is, een carrière in de IT behoort zeker tot jouw mogelijkheden!

3. Ontwikkelmogelijkheden

Start je op een lager niveau? Dan zijn er zat mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Er bestaan veel cursussen en deeltijdopleidingen waarmee je jezelf naar een hoger niveau kunt tillen.

4. Goed salaris

IT’ers verdienen relatief goed als je het vergelijkt met andere banen op hetzelfde niveau. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Neem daarin nog mee dat je veel ontwikkelmogelijkheden hebt én dat je met de jaren ervaring steeds meer kunt gaan verdienen. Financieel dus geen slecht vooruitzicht!

5. Werken en leren tegelijk

Er zijn ook IT traineeships. Een goede manier om te leren, ervaring op te doen én betaald te krijgen. Grote kans dat je na de traineeship bij het bedrijf kan blijven werken. En zo niet, dan heb je een nieuw papiertje op zak, nieuwe ervaring opgedaan en vind je binnen no time weer een nieuwe baan!

6. IT is future proof

IT is en blijft super belangrijk. Technologie ontwikkelt zich heel snel en dringt steeds verder door tot vrijwel alles wat we doen. Er wordt verwacht dat dit alleen maar meer wordt en IT’ers dus heel belangrijk blijven. Absoluut geen reden om je te vervelen dus! Wel is het natuurlijk belangrijk dat je up-to-date blijft en voldoende blijft bijleren.

7. Je kunt overal werken

Zoals we net al aangaven dringt technologie steeds verder door tot ons dagelijks leven. Dit betekent ook dat in principe elk bedrijf in bepaalde mate afhankelijk is van IT. Dit betekent dat je als IT’er in alle denkbare branches aan de slag zou kunnen. Zo kan je hetzelfde beroep blijven uitoefenen en toch een afwisselende carrière hebben!

8. IT is heel divers

Naast het feit dat je op alle niveaus en bij bijna alle bedrijven kan werken, zijn er ook nog eens tal van beroepen binnen de IT die je kunt uitoefenen. Denk aan systeembeheer, telecom, web- of software development, IT management óf verhuur jezelf als ZZP’er.

9. Handig om goed te zijn met computers

Hoeveel mensen je wel niet een plezier kan doen als je handig bent met computers. Voor veel mensen ben je gewoon een held. Zo iemand die altijd een oplossing heeft, hoe ingewikkeld het probleem ook lijkt. Maar ook voor jezelf is het gewoon super handig als je goed met computers overweg kunt.

10. Leuke collega’s

Het stigma dat IT’ers allemaal nerds zijn is helemaal niet waar. En de IT’er wordt nog steeds diverser ook. IT wordt bij een steeds breder publiek populair, ook steeds meer vrouwen kiezen hier een carrière in.

Benieuwd hoe JUSTIN jou aan een IT baan kan helpen? Lees verder op: Werken in de IT

 

De (niet zo erge) nadelen van IT’er zijn

1. Elke technische vraag is voor jou

Op de een of andere manier denken mensen zodra jij in de IT werkt dat je werkelijk álles weet dat met computers te maken heeft. Maar een systeembeheerder hoeft echt niet per se alles te weten over hoe je websites maakt, om maar wat te noemen. Don’t worry, they’ll learn it.

2. Met vrienden over werk praten is moeilijk

Of heb je al een manier gevonden om vanavond uit te leggen wat je deze week gedaan hebt? Het kan een hele kunst zijn om jouw werk in Jip-en-janneketaal uit te leggen. Maar als je dit kan wordt het wel gewaardeerd. De meeste mensen zijn er namelijk wel in geïnteresseerd, omdat iedereen er namelijk direct of indirect wel mee te maken krijgt.

3. Keuzestress

Oh men, zoveel banen, zoveel bedrijven. Omdat het aanbod zo groot is, kan het lastig zijn om te kiezen. In welke branche zou ik willen werken? Groot of klein bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wees vooral niet bang om iets te proberen, vaak kom je er door ervaring achter wat je liever niet wilt.

4. Eindeloos veel LinkedIn berichten

Heb je elke dag even de tijd om recruiters te beantwoorden dat je niet toe bent aan een nieuwe uitdaging? Heel goed, want je zult geliefd zijn. Maar hè, wel lekker voor je ego.

Benieuwd naar onze IT vacatures? Bekijk ze hier: IT vacatures

Bekijk een van onze vacatures

job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 2.800 - 3.300
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 4.000 - 4.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam 3.500 - 5.000
job-image
16 - 24 uur, 24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Nieuw-Vennep 3.000 - 3.500

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.