JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Hoe word ik Supply Chain manager?

Hoe word ik Supply Chain manager?

Vraag aan een Supply chain Manager welke afdeling er de afgelopen 15 jaar het meest onderhevig aan veranderingen is geweest en diegene zegt ongetwijfeld Supply Chain/logistiek. Objectief? Dat misschien niet, maar er zit wel een kern van waarheid in.

 

Veranderingen voor de Supply Chain Manager

Technologische veranderingen volgen zich zo snel op dat het niet meer bij te houden is. Magazijnen worden volledig geautomatiseerd en big data zorgt ervoor dat inkoop zich al kan voorbereiden op een klant die een aankoop gaat doen van een product waar zij nog nooit van gehoord heeft. Opleidingen hebben soms moeite om de ontwikkelingen in het werkveld bij te houden. Natuurlijk ontwikkel je logistiek inzicht, een bepaalde manier van rekenen en leer je over het Just In Time principe van Toyota. Hoe bereid je jezelf daar als young supply chain professional op voor?

 

  • Wat je in het werkveld leert is dat supply chain tegenwoordig niet meer stopt bij de Belgisch/Duitse grens. Het is belangrijk dat je leert over werkculturen, talen, import/export regels en internationale manieren van werken (niet iedereen eet om 12 uur een boterham met hagelslag).

 

  • Blijf constant op de hoogte van technologische ontwikkelingen! Big data, internet of things en robotisering zorgen ervoor dat supply chain management constant verandert. Blijf jij niet bij, dan blijft het bedrijf niet bij.

 

  • Supply chain moet een feestje zijn, probeer waarde aan een bestelling te geven. Tegenwoordig gaat het bedrijven niet alleen om de laagste prijs. Service, inzicht in bestellingen, halen van deadlines en beschikbaarheid zijn net zo belangrijk.

 

  • Snap hoe het bedrijf waar je voor werkt in elkaar zit. Een supply chain manager begrijpt tegenwoordig ook hoe klantenservice werkt (waar komen klachten vandaan), hoe verkoop werkt (worden onze levertijden als USP verkocht) en hoe finance werkt (leveren onze ontwikkelingen ook wat op).

 

Wat je nu nog rest, is de durf om veranderingen door te voeren. Er is niets zo makkelijk als “maar zo hebben we het altijd gedaan”. Juist voor een supply chain manager is het belangrijk om veranderingen door te durven voeren.

Daarnaast zijn er ook nog bepaalde Supply Chain skills die je nodig hebt als young professional!

Bekijk een van onze vacatures

job-image
36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 3.000 - 3.700
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 3.800 - 5.000
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 2.800 - 3.500
Nieuw
job-image
36 - 40 uur Amsterdam 4.000 - 5.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Aalsmeer 3.500 - 5.000
Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.