JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Wat zijn de best betaalde hbo banen?

Wat zijn de best betaalde hbo banen?


Sta jij op het punt de arbeidsmarkt te betreden en wil je meteen kijken waar de mogelijkheden liggen? Of heb je al wat werkervaring op zak en ben je klaar voor de volgende stap? Groot gelijk dat jij even op onderzoek uitgaat! Wij denken mee en hebben voor jou gekeken wat op dit moment de best betaalde hbo banen zijn. 

Waarom is het zo onduidelijk?

Je hebt vast wel gemerkt dat het niet zo makkelijk is om te achterhalen welke functie jou de dikste salarisstrook oplevert. Erg frustrerend, zeker wanneer dit voor jou wél een belangrijk punt is. De achterliggende reden maakt niets uit, jij barst van de ambitie en bent op zoek naar antwoorden. Waarom zijn die dan zo lastig te vinden?


Er zijn een aantal redenen waarom er niet één duidelijk antwoord bestaat op de vraag: “Wat is de best betaalde baan?”. Er wordt wereldwijd veel onderzoek naar gedaan, maar wat zijn de criteria van een onderzoek? Ervan uitgaande dat we het in deze situatie alleen over je bruto maandsalaris hebben, is het belangrijk om tijdens jouw zoektocht ook rekening te houden met de volgende zaken.

 • Ervaring en opleiding
  Hoeveel je kunt verdienen hangt ook nauw samen met het aantal jaar ervaring en de opleiding die je hebt gedaan. Zeker in het begin heeft dit veel invloed op salaris. Naarmate je zelf meer kennis en ervaring opdoet en eventuele interne opleidingen volgt, is de kans groot dat jouw salaris beter overeenkomt met dat van jouw collega’s.

 • Verschillende bedrijven en sectoren
  Ook dit zorgt voor onderscheid in salarissen. Bepaalde sectoren vereisen zwaardere profielen en specifieke kennis. Deze vereisten betekenen dat men mogelijk bereid is om jou meer salaris te bieden dan een collega in een meer toegankelijke sector. Daarnaast hebben grotere organisaties misschien meer financiële ruimte dan kleinere bedrijven. Ook dat zou maakt het lastig om een overkoepelend salaris op een functie te plakken.

 • Secundaire arbeidsvoorwaarden
  Die tellen zeker mee! Soms biedt een organisatie minder salaris, maar ontvang je wel betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een bonusstructuur, een goede pensioenregeling of zaken zoals een lease auto en telefoon van de zaak. Vraag tijdens een sollicitatiegesprek dus goed na wat een bedrijf jou naast het salaris nog meer biedt. Het scheelt namelijk mogelijk toch meer dan je in eerste instantie zou denken om niet zelf in bovenstaande zaken te hoeven investeren.

 • Transparantie
  Niet iedereen is graag transparant over salarissen. Dit geldt voor zowel bedrijven als medewerkers. Daarnaast gebeurt het invullen van enquêtes door mensen die hier geen probleem mee hebben niet altijd accuraat. Eerder vermelde zaken zoals bonussen, aandelen en andere voordelen worden hier namelijk niet in meegenomen.

Noem toch maar wat functies op!

Maar als we dan toch een aantal functies moeten opnoemen, wat doen we dan? De Nationale Beroepengids heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij verdelen de best betaalde banen onder in verschillende categorieën op basis van onder andere opleidingsniveau. Zo zijn volgens de Nationale Beroepengids de best betaalde banen op hbo-niveau:


Controller 

Heb jij interesse in finance, rapportages en analyse? Dan is een functie als controller misschien wel dé baan waar jij naar op zoek bent! Als financieel expert behoud jij het overzicht over de financiële administratie binnen een organisatie. Vanuit jouw inzicht bied je regelmatig advies aan de directie en ben je druk bezig met het uitwerken en optimaliseren van het financiële beleid. 

Start: rond de €2500,- kan afhankelijk van ervaring oplopen tot ongeveer €7000,-

Bekijk onze controller vacatures

Technisch Tekenaar

Technische tekeningen maken, maar hoe zit dat dan? Een technisch tekenaar maakt vaak vanuit uitgebreide specifieke kennis van een tekenprogramma zoals Autocad of Medusa tekeningen en berekeningen. De uitkomst van het werk hangt sterk af van de sector waar je in terecht komt, maar in principe bouw jij verder op het werk van een architect. Jij verzamelt de nodige informatie en gaat aan de slag met de kleinschaligere constructies binnen een gebouw. Klaar voor de uitvoering? Dan hou jij een oogje in het zeil bij de uitvoering en kom je met verbeteringen waar nodig.

Start: rond de €2000,- kan afhankelijk van ervaring oplopen tot ongeveer €10.000,-

Accountant

Een accountant brengt financiën in kaart en biedt financiële en fiscale adviezen. Je bent vaak verantwoordelijk voor controle op de juistheid van de jaarcijfers en geeft indien goedgekeurd een accountantsverklaring af.  Organisaties rekenen daarnaast ook op jouw kennis en advies om hun onderneming verder te ontwikkelen. De titel accountant is een beschermde titel, niet iedereen mag zichzelf accountant noemen. 

Start: rond de €2750,- kan afhankelijk van ervaring oplopen tot ongeveer €9000,-

Bekijk onze accountant vacatures

Online Marketing Expert

Doelgroepen analyseren en aan de hand van een uitgebreide marketing strategie jouw merk onder de aandacht brengen is wat je onder andere als online marketing expert doet. Jij bent de aangewezen persoon om het raakvlak tussen de doelstellingen van jouw organisatie en de wensen van jullie doelgroep te achterhalen en hier op in t spelen. Vanuit analyse en marktontwikkeling vorm jij een strategisch advies en zorg jij ervoor dat jullie bedrijf een sterk en herkenbaar merk op de markt zet.

Start: rond de €3400,- kan afhankelijk van ervaring oplopen tot ongeveer €5000,-

Bekijk hier onze online marketing vacatures

Headhunter

Als headhunter zie jij potentie in anderen en ben jij niet bang om ze ongevraagd te benaderen. In deze rol recruit jij mensen die vaak een bepaalde specialistische kennis hebben voor hogere functies binnen een organisatie. Vanwege jouw mensenkennis en vaak uitgebreide netwerk rekenen bedrijven op jou om specialisten voor ze te vinden. Afhankelijk van de krapte van de mark kan dit een lastige zoektocht zijn met veel concurrentie. Gelukkig ben jij gedreven en uit op succes, waardoor jij dit als dé uitdaging ziet!

Start: rond de €4000,- kan afhankelijk van ervaring oplopen tot ongeveer €6000,-

Dus, wat denk je? Ben je enthousiast om jouw carrière in één van deze functies te starten? Dan helpen wij je daar graag bij! Bekijk onze openstaande vacatures, of neem meteen contact met ons op om jouw zoektocht te starten. 

Bekijk een van onze vacatures

job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 36 - 40 uur Alphen aan den Rijn 3.000 - 3.500
Nieuw
job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur Rotterdam 4.000 - 4.500
Nieuw
job-image
36 - 40 uur Nieuw-Vennep 2.500
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Nieuw-Vennep
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Amsterdam 2.400 - 2.700
Nieuw
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam
Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.