JUSTIN Recruitment
JUSTIN Recruitment
Word een ouderwetse hr manager

Word een ouderwetse hr manager

Je wilt hr manager worden omdat je het leuk vindt om met mensen te werken en snapt wat personeel voor een bedrijf kan betekenen. Personeel is de levensader van het bedrijf, dus dit moet goed gemanaged worden. Er zal nooit een moment zijn waarop iedereen binnen het bedrijf overweg kan met elkaar, de bedrijfsreglementen af zijn, de contracten in orde zijn en de trainingen geregeld. Is dat nu wel zo? Dan heb je misschien nog wel een paar niet afgeronde evaluatiegesprekken.

Wat ga je doen om het leuk voor jezelf te houden? Je gaat jouw ouderwetse passie voor mensen en het vak combineren met een aantal handige tips.

 

1. Delegeren

Een hr-functie is altijd druk. Weet dus wat je zelf wilt uitvoeren en wat je aan anderen wilt overlaten. Voorbeeld: Niemand weet beter waar je naar op zoek bent dan jijzelf. Waarom zou je recruitment dus niet zelf oppakken? Omdat het je erg veel tijd gaat kosten, en jouw tijd is kostbaar. Een bureau (wij van wc-eend) of recruiter zoekt vaak meerdere kandidaten tegelijk en is dus helemaal ingesteld om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

2. Durf naar huis te gaan

Zoals eerder al besproken, voor een hr manager is er altijd werk. Zorg ervoor dat je zakelijk en privé goed kan scheiden, anders ben je altijd aan het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hebben van een slecht nieuws gesprek of een ernstig zieke werknemer. Zorg dat je afstand kan nemen.

 

3. Maak van jouw werkgever een merk

Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt gehad en je wilt niet verder met de kandidaat, zorg dat je diegene toch met een goed gevoel naar huis laat gaan. Wanneer je halve of slechte terugkoppeling geeft, zal de kandidaat een negatief gevoel over het bedrijf ontwikkelen. Dit gevoel kan weer doorslaan in negatief social media gedrag, het niet meer kopen van producten of slechte mond tot mond reclame. En dat wil je natuurlijk niet.

 

4. Zorg voor een goed werkend systeem

Wanneer je verantwoordelijk bent voor de salaris- en contractadministratie en de functionerings dossiers van tientallen of honderden mensen ga je het niet meer redden met een Excel bestand. Je wilt weten wanneer een contract afloopt, wat er in het laatste functioneringsgesprek besproken is en via welk kanaal die laatste sollicitant gereageerd heeft.

 

5. Wees een volwaardige gesprekspartner

Zorg dat je goed kan samenwerken met alle afdelingen binnen het bedrijf. Op die manier zorg je ervoor dat managers jou zien als een volwaardig gesprekspartner en dat het loont om jou om advies te vragen en uit te nodigen voor managementoverleggen.

 

Kan je wat met deze tips en heb je nog steeds een passie voor mensen? Word dan hr manager!

Bekijk een van onze vacatures

job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur Rotterdam 4.000 - 4.500
Nieuw
job-image
16 - 24 uur, 24 - 32 uur Aalsmeer 3.750 - 5.000
job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur Rotterdam 3.500 - 4.500
job-image
24 - 32 uur, 32 - 36 uur Aalsmeer 3.200 - 4.500
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam 3.500 - 4.500
job-image
32 - 36 uur, 36 - 40 uur Rotterdam 4.000 - 5.000

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.